středa 25. října 2017

Země máslu, tuzemáku a lithiu zaslíbená. A co přijde nakonec? Slovák nebo Japonec.


Máme tu první povolební týden a já znovu přicházím se svou "troškou do mlýna". Zatímco pan Troška se nás snaží bavit pohádkami o mlýně, já se cítím pasivně pobavena výroky některých nově zvolených poslanců, především těch z SPD. No řekněte sami, není pan Rozner, prostým lidem nově zvolený zákonodárce, roztomilý? Posuďte: "Nechci se do toho zabrušovat, abych se pak z toho musel nějak vybrušovat a neřekl něco špatně. Já nechci nic ovlivňovat a čekám, co Tomio pro nás vyjedná." Uznejte, není ta čeština krásný jazyk? Je jasné, že strana ohánějící se českým patriotismem, má přímo v popisu práce takový krásný jazykový fond. Stejně krásný, jako obsah tohoto sdělení. Nechce přeci nic ovlivňovat. To je sympatické od člověka, postaveného na kandidátku, aby v případě úspěchu pracoval pro nás - pro občany. V případě, že by se mu a jemu podobným spolustraníkům povedlo zestátnění České televize a rozhlasu, což má jako člověk usilující o post ministra kultury v úmyslu, je fajn vědět, že se do toho nebude "zabrušovat", aby nic nezkazil. Vážně se mi dost ulevilo. :)
Ano, přátelé, z našich obyvatel se postupně vytrácejí poslední zbytky lidského rozumu. Ten "selský", často citovaný panem Babišem, se o slovo přihlásil už dávno. Spočíval především v radosti z neúspěchu a krachu našich sousedů, jak je v české kotlině zvykem už od nepaměti. Pouze přeformulovaná věta z dob minulých o nekradení ze státního majetku, jež zapříčiňuje okrádání vlastní rodiny, se přeměnila na srozumitelnější: "Všici kradnů!".
Naše rodiny tedy budou spaseny! Bude líp. Asi.
Deficit lidskosti ovšem přišel až se stranou SPD, jejichž voliči jsou natolik neznalí české ústavy a zákonů, že jsou schopni uvěřit hrozbě islámu v Evropě, ačkoliv doposud vozili své děti na all inclusive dovolené do Tuniska a Egypta, jelikož to bylo výhodné a mohli je na celý den odložit k bazénům, u nichž je "ti nebezpeční čmoudi a kozomrdi" bavili a na chvíli byl "od harantů pokoj".
Jestli z mých slov cítíte zaujatost a vztek k některým svým spoluobčanům, cítíte to naprosto správně. Ne kvůli debaklu Zelených, nýbrž pro debakl lidskosti. Podporovat stranu, mající v úmyslu zakázat propagaci islámu, strašení právem šaría a podobnými nesmysly, to vše pod hlavičkou cizince, to už chce notnou dávku hlouposti. Snad jen ze zvědavosti by mě zajímalo, jak by takové potírání propagace islámu či zákaz zahalování vypadal v praxi. Bude se to vztahovat i na české stařenky, zahalující si téměř celou hlavu šátkem, jak se to praktikuje ještě v mnoha českých vískách? Budou chodit na plovárny speciální lidové milice, dohlížející na dostatečné odhalení našich tělesných partií? A jak to bude se stravováním? Co kebab? Odpustí si ho voliči Tomia Okamury? Všimli si obsluhujícího personálu takových bister? Nevypadají moc muslimsky? Bude utrum s kurzy břišních tanců? Budou naše děti ještě smět číst pohádky Tisíce a jedné noci?
Já například nikdy nemusela vepřové maso. Odmala mi nechutná. Odmítnu li ho na veřejném místě, nebudu popotahována? Jistě, přeháním a nadsazuji, ale copak to lze chápat jinak od člověka, z jehož úst zazněla potřeba anulace daně z piva, coby alkoholického nápoje? Prý by ho dal "jako odměnu pracujícímu lidu", už proto, že ho považuje za náš národní nápoj, načež se postaví k pianu a začne zpívat píseň Ach synku, synku. Doufám, že TGM se neobrací v hrobě a okamžitě se reinkarnoval, aby vrátil do společnosti soudnost. Na Blanické rytíře se spoléhat nehodlám.
Proto bych nyní ráda "gratulovala" všem, co se rozhodli takzvaně "bojovat proti systému" svou neúčastí ve volbách. Je mi jasné, jak už vás ta politika všechny štve a nechcete se o ní zajímat. Ale přečíst si alespoň v rychlosti programy demokratických stran, s nějakým se částečně či plně ztotožnit a přijít jednou za čtyři roky svůj názor vyjádřit, to vyžaduje úplné minimum občanské aktivity. Strana, jako je SPD, je pouze partička zamindrákovaných a hloupých lidí, bojujících s neexistujícím démonem. Pokud mi tolik vadí někdo, koho jsem v životě neviděl a ani tu není, nebude chyba ve mně? Postojem typu "já budu žít mimo systém", dáváte zelenou těmto šílencům, neštítícím se slibovat vystrašeným lidem nelegální opatření, neslučitelná s naší ústavou. A pokud si stále myslíte, že dokážete žít absolutně mimosystémově, tak se ohlédněte pár let zpět za sebe. Těch, co si přáli žít mimo systém, byli plné věznice. Jednou z věcí, co demagogy láká, je totiž mít pod kontrolou všechny " lidské živly", přející si žít svobodně. A proto byly plné vyšetřovací vazby lidí, jež se provinili jedinou věcí - že žili mimo systém. Příště to stačí přijít hodit do urny straně, jež možná není ideální, najdou se v ní i roztodivné osobnosti, s nimiž všemi nemusíte sympatizovat, nicméně nezaženou naše svobody a životy do záhuby. Budeme na ně možná nadávat, ovšem už ten fakt, že něco budeme moci kritizovat, bude zázrakem.
Takže žijte si mimo systém, jak zpívají Horkýže slíže: "mějte v p...či.", ale jednou za čtyři roky z té své bubliny vystupte, abyste si do ní znovu mohli zalézt a my taky!
Situace už totiž přestává být v uvozovkách příjemným stavem dob minulých, kdy jsme se dohadovali, zda doprava či doleva. Nastává zde pohádková otázka o boji dobra se zlem, pravdou a lží a moc si přeji, aby nedošlo na otázky hamletovské, zda tu být či nebýt.
"Politika je špína", slýchávám často. Ano, souhlasím, bývá tomu tak. Moc odjakživa přitahovala posedlé a nečisté lidi. Proč tomu ale tak je? Naší vlastní vinou. Zřejmě jsme ani po skoro třiceti letech politické svobody nepochopili, že politika není žádnou skutečnou vládou (ač se tak její složka nazývá), nýbrž SLUŽBOU lidem. My si tedy nevolíme své nadřízené, nýbrž podřízené.
Vy vážně chcete zaměstnávat podřízené co lžou, kradou a podvádějí, dokonce chtějí zlikvidovat ostatní zaměstnance, jako to v přeneseném slova smyslu vidíme u pana Babiše?
Vy nechcete poctivé zaměstnance, pracující pro Vaše dobro? Máte každé čtyři roky možnost vybrat si nové a po zkušební době jim dát vědět, jestli ve služebním poměru budete pokračovat či nikoliv. Nyní je tomu tak, že jsme v pozici flegmatického ředitele, jež dal zelenou pro rozkradení vlastní fabriky a pro svou lenost neprovedl pořádný audit. Nyní volá po vymahačích, neštítících se ničeho. Ti nám dříve nebo později přerostou přes hlavu. Vymahač rád bere a přisává se jako klíště, tvářící se jako hodný strýček z pohádky, co "neblábolí" a maká. A vy nadšeně voláte: "ANO, ANO, ANO!"
Mějte na paměti, že život je jeden velký kompromis a nemá žádná jednorázová a většinová řešení, jaká se nám nyní nabízí od nově zvolených představitelů politické moci. Parlament může často připomínat "žvanírnu". Ovšem "žvaní" se tam o vašich životech. To vážně chcete, aby se o nich rozhodovalo zmáčknutím čudlíku a zákony se vystřelovaly jako konfety? Dnes jsem v novinách četla o zatčení osmi set lidí v Polsku, prý pro účast na protivládních demonstracích. Lákavá nabídka?

Jak si tak polemizuji o své iritaci, všímám si vycházejícího slunce. Nesu nákup ve své recyklovatelné tašce, chci si sednout na lavičku a jen tak meditovat za ptačího zpěvu, když v tom...!
Na protější zdi obchodního domu visí z okna plakát s kandidáty hnutí Řád národa. Na něm se mračí Rosťa, manžel kamarádky od Malé Evy, vlasy ulízané na stranu gelem, na sobě černou košili a na klopě zlatou brož s orlicí! Kdysi býval fajn a byla s ním sranda. Škoda ho. Takže být či nebýt?

Vaše naštvaná a zklamaná Čuky













Žádné komentáře:

Okomentovat